Seracell

info centar

FBIH 062 005 002

RS 070 310 515

Korak po korak do krioprezervacije

Krioprezervacija krvi iz pupčanika je sa medicinskog aspekta veoma složen postupak, međutim - za Vas je to lako! Dovoljno je da se prijavite putem web formulara ili telefonom. Sve ostalo je naša briga.

NARUČIVANJE

1. Prvi korak ka čuvanju matičnih ćelija je da se prijavite. Prijaviti se možete putem našeg web formulara ili telefonskim pozivom  info centra na broj 062 005 002 za Sarajevo i  070 310 515 za Banja Luku.

2. Vaš lični informacioni materijal stiže na Vašu adresu.

Dostavićemo Vam Vaš lični materijal sa detaljnim informacijama o čuvanju matičnih ćelija, proceduri uzimanja krvi iz pupčanika i činjenicama o tome zašto je Seracell najbolji izbor za Vas i Vašu porodicu. Ukoliko budete imali dodatnih pitanja uvijek nam se možete obratiti, biće nam zadovoljstvo da Vam pružimo sve potrebne informacije.

3. Potpisivanje ugovora.
Ugovor sa Vašim podacima će se nalaziti u informacionom materijalu. Dovoljno je da potpišete Ugovor i da obavjestite info centar telefonski ili putem e-maila info@seracell.ba Za eventualna pitanja u vezi sa ugovorom bićemo Vam na raspolaganju.

POROĐAJ

4. Dostavljamo Vam jedinstveni set za uzimanje uzorka.
 Nekoliko nedjelja prije porođaja kurir će na Vašu kućnu adresu donijeti set za uzimanje krvi iz pupčanika opremljen kontrolorom temperature. Nije preporučljivo otvaranje seta zbog sterilnosti opreme. Kutiju držite pored stvari koje ste spremili za odlazak u porodilište.

5. Odlazak u porodilište.
Ponesite set za uzimanje krvi sa sobom u porodilište. Ne odvajajte se od seta sve dok ne dođete u porođajnu salu. Po dolasku u porođajnu salu set predajte ljekaru.

6. Nakon porođaja pozovite kurirsku službu 066 056 010 za Banja Luku i 062 005 002 za Sarajevo.
Kurirska služba će Vam na broju biti dostupna 24 sata sedam dana u nedjelji.

VAŽNO: Ukoliko niste u mogućnosti da nas pozovete nakon porođaja obavezno zadužite osobu koja će to učiniti za Vas. U najkraćem vremenu ćemo organizovati preuzimanje seta sa uzorkom kako bismo ga ekspresno proslijedili do Seracell laboratorije u Njemačkoj.

KRIOPREZERVACIJA U SERACELL-u

7. Obrada i analiza uzorka
Odmah po prijemu u Seracell laboratorije, uzorak se analizira, obrađuje i skladišti po najrigoroznijim njemačkim medicinskim standardima i procedurama.

8. Plaćanje usluge krioprezervacije
Tek kada Vam potvrdimo da je uzorak krvi iz pupčane vrpce Vašeg djeteta ispravan i da sadrži dovoljan broj matičnih ćelija, dostavićemo Vam račun u skladu sa prethodno potpisanim ugovorom za izvršene usluge krioprezervacije za period od 20 godina.

9. Izdavanje Sertifikata o krioprezervaciji
Nakon obrade i krioprezervacije CORD iPS će Vam dostaviti na kućnu adresu Sertifikat sa preciznim i detaljnim medicinskim rezultatima o kvalitetu uzorka, kao i jedinstveni broj pod kojim je zaveden Vaš uzorak.

10. Matične ćelije su na sigurnom
Matične ćelije su sigurne u našim specijalnim kriozamrzivačima i po potrebi biće Vam na raspolaganju. Neposredno prije isteka 20-ogodišnjeg ugovora poslaćemo Vam ponudu za njegovo produženje kako biste po najpovoljnijim uslovima mogli produžiti njihovo skladištenje. U slučaju da Vam matične ćelije zatrebaju biće Vam na raspolaganju u roku od dva radna dana.