Seracell

info centar

FBIH 062 005 002

RS 070 310 515

Ugao roditelja: Zašto smo sačuvali matične ćelije iz pupčanika?

Čuvanje matičnih ćelija iz pupčanika izbor mnogih roditelja

Dostupnost informacija, inspirativne priče o napretku regenerativne medicine i nezaustavljivi naučnici doprinjeli su tome da čuvanje matičnih ćelija iz pupčanika bude izbor mnogih roditelja. Svakog dana je sve veći broj budućih roditelja u Bosni i Hercegovini koji prevencijom žele da se pobrinu za zdravstvenu budućnost svoje djece. Sve je više onih koji su postali svjesni važnosti prevencije koja ih može spasiti decenijama kasnije.

Marina je mama dvije djevojčice, Nine i Iskre

Kada se Nina rodila čuvanje matičnih ćelija u BiH još nije zaživjelo iako je Marina željela da na taj način osigura svoje prvo djete. Prije nego što je Iskra došla na svijet, Marina je već bila spremna da sačuva njene matične ćelije iz pupčanika.

„Zašto smo sačuvali matične ćelije? Pa kratko i jasno zato što je zdravlje djeteta neprocjenjivo. Poslije razgovora sa tri najpoznatije kuće za čuvanje matičnih ćelija Seracell mi je jedini odgovorio na sva pitanja koja su me interesovala. Zaista sam stekla neprocjenjivo povjerenje po pitanju čuvanja matičnih ćelija u Njemačkoj“, ispričala je Marina.

Darija kaže da nije mnogo razmišljala

Ona dovoljno se informisala i imala podršku cijele svoje porodice. Kaže da nije prva u familiji koja je sačuvala matične ćelije. Njena kćerka Dora ima godinu i po dana.

“Nisam mnogo razmišljala, sakupila sam potrebne informacije i imala podršku suprugove sestre koja je već sačuvala matične ćelije svoje djece. Ja sam skeptična prema svemu, bila sam i prema matičnim ćelijama, ali u kakvom vremenu živimo, šta jedemo i udišemo – jednostavno ne želim da razmišljam o tome. Roditelj mora razmišljati o mjerama predostrožnosti. Srećom, naišli smo na vrlo prijatne predstavnike Seracell firme koji su nam objasnili kako to funkcioniše i ulili povjerenje. Kada dođe do problema, roditelj reaguje i kaže „e zašto nisam“. Zbog toga mi činimo sve da naše djete ima zdrav život“, rekla je Darija.

Snježana je majka petogodišnje djevojčice Maše

Snežana je u drugoj trudnoći odlučila da sačuva Mašine matične ćelije i time se pobrine ne samo za njenu zdravstvenu budućnost već i za budućnost njenog starijeg brata.

„U životu se plašim jedino bolesti i odlukom o čuvanju matičnih ćelija “kupila “sam mir sebi, pa čak iako nisu svemoguće”, bila je iskrena Snježana.

Jelena je i pre nego što je dobila djete donijela odluku da sačuva matične ćelije

Ona je mlada mama koja je podstaknuta svojim zdravstvenim stanjem odlučila da uz pomoć matičnih ćelija iz pupčanika zaštiti svoju kćerku.

„Budući da i sama imam autoimunu bolest, još prije deset godina sam počela da se interesujem za to šta sve mogu matične ćelije. Već tada sam znala da ću svoje djete zaštiti čuvanjem matičnih ćelija iz pupčanika“, rekla je Jelena, mama dvomjesečne Mione.

Još jedna Jelena je mama jednomjesečne Kaline

Čuvanje matičnih ćelija iz pupčanika je dobila kao poklon od djevera.

„Nisam ranije razmišljala o čuvanju matičnih ćelija, ali je djever ukazao na važnost toga budući da je i za svoju djecu sačuvao matične ćelije. Na poklon smo od familije dobili da sačuvamo Kalinine matične ćelije u Seracellu“, objasnila je Jelena.

Čuvanje matičnih ćelija je prilika koju možete dobiti možda samo jednom u životu!

Porođaj može biti višestruko važan!

Naročito ako već tom prilikom možete osigurati zdravstvenu budućnost cijele porodice čuvanjem matičnih ćelija iz pupčanika vaše bebe. Time ste obezbijedili moćan lijek čije se mogućnosti otkrivaju iz dana u dan.

Već sada je poznato da matične ćelije imaju tri važne moći:
1. Grade organizam
2. Obnavljaju oštećene ćelije i tkiva
3. Služe za liječenje

Ako vam matične ćelije ikada zatrebaju…
Imaćete na raspolaganju svoj lijek koji se može upotrebiti za širok opseg bolesti. Broj bolesti koje se liječe matičnim ćelijama iz pupčanika veoma brzo raste. Već sada se koriste u liječenju preko stotinu bolesti.

Ovako su matične ćelije iz pupčanika liječile do sada:
1988. godina – 1 bolest
2007. godina – 40 bolesti
2015. godina – 80 bolesti
2020. godina – 100 bolesti

Pošalji prijatelju Odštampaj Objavi na