Seracell

info centar

FBIH 062 005 002

RS 070 310 515

JACIE sertifikat kao potvrda kvaliteta čuvanja i pripreme matičnih ćelija u Seracell-u

U čemu je prednost Seracell-a u odnosu na druge banke matičnih ćelija?

Biomedicinski centar Seracell u Njemačkoj sprovodi najrigoroznije mjere kontrole kvaliteta kako bi uzorak matičnih ćelija bio upotrebljiv nakon višedecenijskog čuvanja. Kompanija je na taj način obezbijedila osiguranje kvaliteta usluga koje pruža.

Za sve medicinske usluge koje pruža, a to su čuvanje matičnih ćelija iz pupčanika i obrada i priprema za transplantaciju, Seracell posjeduje sertifikate.

Oni garantuju poslovanje prema najvišim standardima čuvanja matičnih ćelija i pripreme za terapiju. To su GMP standard, JACIE akreditacija i licenca njemačkog državnog Paul Ehrlich instituta za vakcine i biomedicinu.

JACIE akreditacija kao garant bezbjednosti i pripreme matičnih ćelija za transplantaciju

JACIE (Joint Accreditation Committee ISCT & EBMT) je evropska akreditacija čiji je primarni cilj promocija kvalitetne brige o pacijentima i laboratorijski rad kroz međunarodno priznate sisteme akreditacije. Ovaj standard se odnosi na kvalitet pripreme matičnih ćelija za transplantaciju.

JACIE standard je set zahtijeva utemeljen na dokazima internacionalnog tima svjetski poznatih stručnjaka za poboljšanje i napredak ćelijske terapije.

Primarni cilj JACIE akreditacije je bezbjedno korištenje matičnih ćelija iz krvi za terapiju liječenja bolesti krvi i kancera.

Zbog čega je važno da biomedicinski centri imaju JACIE akreditaciju?

JACIE ne akredituje banke za čuvanje matičnih ćelija. Njihov program akreditacije se fokusira na centre za transplantaciju koje koriste krv iz pupčanika za pacijente kojima je neophodno liječenje.

Akreditacija se dodjeljuje samo onim biomedicinskim centrima i bolnicama koji ispunjavaju visoke standarde u pripremi matičnih ćelija za transplataciju.

Dozvola ove medicinske profesionalne organizacije je zlatni standard za kontrolu kvaliteta terapije matičnim ćelijama.

Standardi su razvijeni od strane konsenzusa stručnjaka kog čine kliničari, naučnici, tehnolozi i eksperti kontrole kvaliteta.

Šta JACIE sertifikat znači roditeljima?

Iz dana u dan raste broj oboljenja koja se liječe uz pomoć matičnih ćelija iz pupčanika, pa se više ne dovodi u pitanje da li bi trebalo da budu sačuvane. Svaki roditelj koji ima tu mogućnost, trebalo bi da sačuva matične ćelije svog djeteta.

Uzimajući u obzir činjenicu da se matične ćelije čuvaju na dug vremenski period, važno je voditi računa o tome gde se i pod kojim uslovima uzorak čuva, kao i kako se priprema ukoliko bude neophodno.

Biomedicinski centri koji posjeduju JACIE sertifikat pripremaju uzorak matičnih ćelija pod posebnim i strogo kontrolisanim uslovima.

Ukoliko izaberete Seracell, možete biti sigurni da će uzorak krvi vašeg djeteta biti bezbjedno sačuvan pod najrigoroznijim njemačkim standardima, što između ostalog, potvrđuje i JACIE sertifikat.

Pošalji prijatelju Odštampaj Objavi na